Alternate Text
Αναζήτηση

Συσκευή καθοδικής προστασίας με ανόδιο μαγνησίου Stopcor A1

Κατασκευαστής: BASEPLAST Α.Β.Ε.Ε.
Διαθεσιμότητα: 3 ημέρες
€39,00 με ΦΠΑ
Συσκευή καθοδικής προστασίας με ανόδιο μαγνησίου για εγκαταστάσεις θέρμανσης μέχρι 60.000kcal/h και ηλιακές εγκαταστάσεις.
+ -

Η αυτόνομη συσκευή STOPCOR με ανόδιο μαγνησίου παρέχει καθοδική προστασία σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια έχει προδιάθεση να παρουσιάσει διάβρωση εξ'αιτίας της ηλεκτρόλυσης.

Ηλεκτροχημική διάβρωση σωληνώσεων

κάντε κλικ στην εικόνα για να μάθετε για την ηλεκτροχημική διάβρωση των μετάλλων


Η φιλοσοφία του STOPCOR βασίστηκε στη δυνατότητα εφαρμογής ενος θυσιαζόμενου ανοδίου αλλά με τη μέθοδο της επιβαλλόμενης τάσεως. Με τη μέθοδο καθοδικής προστασίας STOPCOR επιβάλλουμε ρεύμα το οποίο προέρχεται απο το θυσιαζόμενο ανόδιο φορτίζοντας αρνητικά την εγκατάσταση που θέλουμε να προστατεύσουμε. Με τον τρόπο αυτό ενώ πριν η εγκατάσταση ήταν άνοδος γαλβανικού στοιχείου (αρνητικός οξειδωτικός πόλος) γίνεται κάθοδος ηλεκτρολυτικού κελιού (αρνητικός αναγωγικός πόλος). Αυτό σημαίνει οτι η εγκατάσταση εξακολουθεί να είναι αρνητικά φορτισμένη όπως και πριν την εφαρμογή της προστασίας αλλα η δράση αντιστρέφεται και έχει προδιάθεση να πάθει αναγωγή και όχι οξείδωση.

Το STOPCOR αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες μεθόδους προστασίας και έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα.

  • Τοποθετείται έυκολα, εξωτερικά, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το νερό.Κατα συνέπεια δεν το ρυπαίνει,δε δημιουργεί υπολλείματα που φράζουν τις εγκαταστάσεις και καταστρέφουν τους κυκλοφορητές και τα εξαρτήματα των δικτύων. Δε δημιουργούνται αλλοιώσεις των υγρών που κυκλοφορούν μέσα στις εγκαταστασείς. Προστατεύει σωληνώσεις όπου κυκλοφορεί πόσιμο νερό.
  • Δε χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να τοποθετηθεί, δεν απαιτείται αποσφράγιση λεβήτων, καζανιών,δεξαμενών ή άλλου δικτύου με τα γνωστα προβλήματα των στεγανοποιήσεων.
  • Εχει άριστα αποτελέσματα διότι η τάση που επιβάλλεται είναι απόλυτα συνεχής και σταθερή επειδή λαμβάνεται με φυσικό τρόπο απο το μαγνήσιο.
  • Εχει μεγαλύτερη εμβέλεια,διότι προστατεύει επιβάλλοντας τάση στην εγκατάσταση.
  • Μπορεί να ελεγχθεί η καλή λειτουργία του με ένα απλό πολύμετρο.
  • Είναι οικονομικό.
  • Είναι ανακυκλώσιμο και απόλυτα ασφαλές προς το περιβάλλον.


Το STOPCOR δεν επιρεάζεται απο καιρικές συνθήκες ούτε επιρρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο οτιδήποτε βρίσκεται κοντά του.
Κάθε συσκευή έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 ετών ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Με την πάροδο αυτου του χρονικού διαστήματος  απαιτείται αντικατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για μεγάλες εγκαταστάσεις, θα πρέπει να προηγηθεί αυτοψία από μηχανικό για να διαστασιολογηθεί το ανόδιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ΑΝΟΔΙΑ

ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ volt

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ mA

ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ τμ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΤΗ

Α1

1,2 - 1,7

10 - 12

1 - 2

3

Α3

1,2 - 1,7

10 - 12

2 - 3

3

Α5

1,2 - 1,7

10 - 12

2 - 5

3

Α7

1,2 - 1,7

10 - 12

2 - 7

3

Α9

1,2 - 1,7

10 - 12

2 - 9

3

Α1 PLUS

1,2 - 1,7

20 - 25

4 - 5

3

A3 PLUS

1,2 - 1,7

30 - 45

6 - 9

3

A5 PLUS

1,2 - 1,7

50 - 65

10 - 13

3

A7 PLUS

1,2 - 1,7

80 - 95

16 - 20

3

A9 PLUS

1,2 - 1,7

100 - 150

20 - 30

3

Για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και γενικά αυτές που έχουν ιδιαιτερότητες και γενικά μεγαλύτερες απαιτήσεις κυκλοφορεί η σειρά stopcor plus με τους αντίστοιχους τύπους Α1 – Α3 – Α5 – Α7 – Α9.

Η διάρκεια λειτουργίας των ανοδίων έχει υπολογισθεί για τρία χρόνια περίπου, και αυτή μπορεί να είναι συντομότερη σε εγκαταστάσεις που υπάρχει πολύ έντονο φαινόμενο ηλεκτρόλυσης, ενώ αντιθέτως η διάρκεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη των τριών χρόνων σε εγκαταστάσεις με μικρότερα φαινόμενα. Στην μεγαλύτερη διάρκεια επίσης μπορεί να συμβάλει μια μικρή αλλά ουσιαστική συντήρηση όπως ένας εξαμηνιαίος έλεγχος όπως περιγράφεται στην σχετική σελίδα.