Alternate Text
Search

Ξυλολέβητας Hydrowood 70

Manufacturer: Caminodesign
Delivery date: 60 ημέρες
€3725.00 incl tax
Ατομική μονάδα θέρμανσης κατάλληλη για διαμερίσματα ή σπίτια μικρής ενεργειακής κατανάλωσης. Το HYDROWOOD 70 έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε πολύ μικρούς χώρους όπως μικρές αποθήκες, πλυσταριά, μπαλκόνια ή άλλους βοηθητικούς χώρους.
+ -

Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις, η compact κατασκευή και τα ενσωματωμένα εξαρτήματα διασύνδεσης του με το δίκτυο θέρμανσης σε συνδυασμό την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση του το καθιστούν ως την Νο1 επιλογή.

▶ Πολύ υψηλός βαθμός απόδοσης έως και 90%

▶ Χαμηλή κατανάλωση με μεγάλο χρόνο ανατροφοδοσίας ξύλου έως και 1 φορά την ημέρα

▶ Λέβητας με εναλλάκτη και όχι απλά διαφράγματα με τα γνωστά μειονεκτήματα .

▶ Ασφάλεια στην χρήση με λειτουργία σβησίματος της φωτιάς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

▶ Ομαλή λειτουργία χωρίς τα γνωστά (μπουκώματα)ακόμα και με ξύλα μη κατάλληλης υγρασίας

▶ Δυνατότητα διακοπής λειτουργία του λέβητα από τον θερμοστάτη του χώρου.

▶ Ελάχιστη συντήρηση

▶ Μεγάλο εμβαδόν βρεχάμενων επιφανειών

▶ Βαρέως τύπου διμεταλλικός λέβητας με μεγάλη διάρκεια ζωής .

▶ Χαμηλή θερμοκρασία εξόδου καυσαερίων ~170 °C

Σκαρίφημα λειτουργίας ατομικής μονάδας θέρμανσης με ξύλο Hydrowood 70

1.   Χώρος καύσης κατασκευασμένος από διπλό τοίχωμα αποτελούμενο από χαλυβδοέλασμα μεγάλου πάχους (τύπου υδροχιτώνιου)ρομποτικά συγκολλημένου και από  GG-20 πιστοποιημένο χυτοσίδηρο εσωτερικά με μεγάλη αντοχή στην θερμική και χημική καταπόνηση που συντελείται κατά την καύση. Η χρήση του επιπλέον τοιχώματος από χυτοσίδηρο συμβάλει στην προστασία του λέβητα αυξάνοντας θεαματικά το χρόνο ζωής σε σχέση με τους κοινούς χαλύβδινους λέβητες.Ένα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αντικατάστασης του χυτοσίδηρου με καινούργιο σε περίπτωση φυσιολογικής φθοράς από την χρήση με νέα μετατρέποντας τον λέβητα σε καινούργιο με ελάχιστο κόστος.

2.   Ηλεκτροκίνητο διάφραγμα με ελατήριο επιστροφής για τον έλεγχο του αέρα της κύριας και δευτερεύουσας καύσης .Ο κινητήρας ελέγχεται ηλεκτρονικά από τον controller ανάλογα με την κατάσταση του λέβητα.Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ότι σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος το διάφραγμα κλείνει αυτόματα διακόπτοντας την παροχή αέρα και σβήνοντας την φωτιά ,λειτουργία η οποία συμβάλει στην μέγιστη ασφάλεια χρήσης του.

3.   Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενος ανεμιστήρας καυσαερίων για την ρύθμιση της έντασης της καύσης ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία. παράλληλα αναγκάζει τα καυσαέρια να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδρομή του εναλλάκτη απελευθερώνοντας στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγεται στο νερό. Επίσης συμβάλει στην σωστή λειτουργία του λέβητα προκαλώντας τον κατάλληλο ελκυσμό ανάλογα με την ρύθμιση αποτρέποντας την απόφραξη των φλογοαυλών ή της καμινάδας, πρόβλημα που παρουσιάζεται στους κοινούς χαλύβδινους λέβητες. Κατά την λειτουργία του δεν  επιτρέπει την διαφυγή καπνού προς το χώρο την ώρα που ο χρήστης τροφοδοτεί με ξύλα τον λέβητα.

4.   Φιλικός στον χρήστη ηλεκτρονικός ελεγκτής λέβητα με τον οποίο πραγματοποιείται ο έλεγχος και ο προγραμματισμός όλων των λειτουργιών του λέβητα.

5.   Ατσάλινος εναλλάκτης με οριζόντιους φλογοαυλούς 4ρων  διαδρομών με δυνατότητα χρήσης στροβιλιστών. Η διάταξη των φλογοαυλών και σε συνεργασία με τον ανεμιστήρα ελκυσμού δεν απαιτούν ιδιαίτερο καθαρισμό γιατί τα στερεά υπολείμματα τα οποία συμπαρασύρονται με τα καυσαέρια, αποθηκεύονται σε ξεχωριστό θάλαμο. Χωρίς τον κίνδυνο απόφραξης τους, πρόβλημα που παρουσιάζεται στους κοινούς χαλύβδινους λέβητες.

6.   Ειδική ατσάλινη περιμετρική κατασκευή ροής αέρα στον χώρο καύσης η οποία διανέμει ομοιόμορφα τον εισερχόμενο αέρα στα ξύλα εξασφαλίζοντας την σωστή καύση χωρίς άκαυστα υπολείμματα.

7.    Σύστημα δευτερογενής καύσης με ρυθμιζόμενη παροχή αέρα στα άκαυστα αέρια που παράγονται κατά την καύση, προσθέτοντας περισσότερο οξυγόνο στην φωτιά. Το μονοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε διοξείδιο μειώνοντας έτσι τους επιβλαβείς παραγόμενους ρύπους προκαλώντας τέλεια καύση και μεγάλο βαθμό απόδοσης.

8.   Ειδική πυρίμαχη μονωτική επένδυση της πόρτας μειώνοντας στο ελάχιστο την διαφυγή θερμότητας από τον λέβητα προς το λεβητοστάσιο.

9.   Θυρίδα επιθεώρησης της φωτιάς από τον χρήστη με κεραμικό κρύσταλλο.

10. Τεσσάρων διαδρομών ροή των καυσαερίων από τον χώρο καύσης προς τους φλογοαυλούς και την καμινάδα.

11. Συρτάρι συλλογής της στάχτης.

12. Μεγάλο εμβαδόν βρεχάμενων επιφανειών που έρχεται σε επαφή με την φωτιά με ροή νερού ακόμα και στο μπροστινό μέρος του λέβητα εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη απορρόφηση θερμότητας από το νερό.

13. Θάλαμος αποθήκευσης στερεών υπολειμμάτων (στάχτη)που διαφεύγει από τον χώρο καύσης προς τους φλογοαυλούς.

14. Αισθητήρας καυσαερίων για τον έλεγχο και την ρύθμιση της κατάστασης λειτουργίας του λέβητα από το controller.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ατομικής μονάδας θέρμανσης με ξύλο Hydrowood 70

Διαστάσεις ατομικής μονάδας θέρμανσης με ξύλο Hydrowood 70