Alternate Text
Search

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Manufacturer: ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε.
Delivery date: 2 ημέρες
Call for pricing
Η Αέναος Α.Ε. είναι πιστοποιημένος εγκαταστάτης των προϊόντων ενδοδαπέδιας θέρμανσης της REHAU και μπορεί να μελετήσει, να παραλάβει, ή να κατασκευάσει την εγκατάσταση σας.
Availability: In stock

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Ενδοδαπέδια (ή επιδαπέδια) θέρμανση ονομάζουμε το σύστημα θέρμανσης στο οποίο η ενέργεια αποδίδεται στον χώρο από το δάπεδο, το οποίο θερμαίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και αντινοβολεί θερμότητα.

Η ιδέα της θέρμανσης από το δάπεδο παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το ότι ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα σε σταθερή θερμοκρασία χωρίς να δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπως γίνεται σε άλλους τρόπους θέρμανσης (καλοριφέρ, fan coils, κ.λ.π.) και ότι η κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο είναι η καλύτερη δυνατή.

Ενδοδαπέδια θέρμανση και ιδανική κατανομή θερμοκρασίας

Στο σχήμα φαίνεται ότι η κατανομή θερμοκρασίας που πλησιάζει την ιδανική κατανομή είναι αυτή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί : Οι άνθρωποι κρυώνουν πρώτα από τα άκρα, και κυρίως από τα πόδια.  Η ενδοδαπέδια θέρμανση ζεσταίνει τον χώρο με αγωγή και ακτινοβολία από το θερμαινόμενο δάπεδο, με αποτέλεσμα η υψηλότερη θερμοκρασία χώρου να είναι ακριβώς στο σημείο που θέλουμε, δηλαδή στα πόδια μας την ίδια ώρα που η χαμηλή θερμοκρασία στην οροφή (εκεί που η θερμότητα δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα) εξασφαλίζει μείωση της σπατάλης ενέργειας.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί ιδανική επιλογή σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. σε εγκαταστάσεις θέρμανσης πολυόροφων μονοκατοικιών, θέρμανσης μεγάλων ψηλοτάβανων χώρων, θέρμανσης ημιυπαίθρυων, ακόμη και υπαίθριων χώρων.

Πλεονεκτήματα:

Η ενδοδαπέδια θέρμανση παρουσιάζει μια σειρά από άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα

 • Άνεση: Η ενδοδαπέδια θέρμανση διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο χώρο χωρίς ενοχλητικά ρεύματα και διοαρροή θερμότητας στην οροφή.

 • Οικονομία: οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας και η σωστή κατανομή της θερμοκρασίας μειώνουν το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποφυγή θέρμανσης του αέρα σε ψηλούς χώρους (εκκλησίες, αεροδρόμια κ.λ.π.)

 • Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: η θέρμανση δαπέδου προσφέρει πλήρη ελευθερία στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές και στη διακόσμηση και ενδείκνυται ιδιαίτερα για κατοικίες.  .

 • Υγιεινό περιβάλλον: αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας δεν ξηραίνουν τον αέρα του χώρου. Λόγω της μη ύπραξης ρευμάτων αέρα, της έλλειψη σκόνης και της διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος.

 • Ηχομόνωση λόγω της απομόνωσης του θερμομπετού από την πλάκα σκυροδέματος.

 • Αποτροπή ρευμάτων αέρα, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης. (ιδανική επιλογή για την αποτροπή ρευμάτων από όροφο σε όροφο στις πολυόροφες κατοικίες και σε κατοικίες που περιέχουν εσωτερικά αίθρια).

Μοναδικό μειονέκτημα της είναι το μεγαλύτερο κόστος κατασκευής σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

Θέρμανση δαπέδου Rehau

Τα είδη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι:

1. Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση όπου η πλάκα του θερμομπετόν θερμαίνεται με θερμικά καλώδια που έχουν διαστρωθεί και εγκιβωτιστεί μέσα στην πλάκα του θερμομπετόν.  Η λειτουργία των θερμικών καλωδίων γίνεται ηλεκτρικά μέσω θερμοστατών που τοποθετούνται σε κάθε χώρο.  Τα κυκλώματα ασφαλίζονται στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού.

Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση με θερμικά καλώδια Nexans

2. Η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση όπου η πλάκα του θερμομπετόν θερμαίνεται με σωλήνες στις οποίες κυκλοφορεί ζεστό νερό από την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού.  Παρακάτω θα επικεντρωθούμε σε αυτήν την δεύτερη κατηγορία ενδοδαπέδιας, μιας και η ηλεκτρική ενδοδαπέδια αξίζει ξεχωριστή εξέταση σαν επιλογή θέρμανσης.

    2.1 Ενδοδαπέδια με πλάκες κόμβων vario (υπό κατάργηση) και varionova (εικόνα)

 

Ενδοδαπέδια θέρμανση με Rehau Varionova

 

    2.2 Ενδοδαπέδια με μονωτικό υλικό, σωλήνα και στερεωτικά άγκιστρα (σύστημα Tacker)

 

Rehau tacker

 

    2.3 Ενδοδαπέδια θέρμανση χαμηλού ύψους

 

Ενδοδαπέδια θέρμανση χαμηλού ύψους

 

    2.4 Ενδοδαπέδια θέρμανση ταχείας εφαρμογής (σύστημα speed).

Rehau rautherm speed

Υπεύθυνος για την επιλογή του σωστού τύπου ενδοδαπέδιας και την διασφάλιση της σωστής εγκατάστασης είναι ο μηχανικός της εγκατάστασης θέρμανσης.

Τρόπος κατασκευής

Η τυπική τομή ενός ενδοδαπέδιου συστήματος, είναι όπως στο ακόλουθο σκαρίφημα:

Τομή δαπεδου σε ενδοδαπέδια θέρμανση

Υπο την προϋπόθεση ότι το σκυρόδεμα της πλάκας δαπέδου είναι σωστά επιπεδωμένο, το συνολικό πάχος της ενδοδαπέδιας κυμαίνεται μεταξύ 9 και 12cm για τελική επίστρωση με πλακάκι (1~3cm μονωτική πλάκα + 0.17cm σωλήνα + 5cm σκυρόδεμα+1.5cm πλακάκι και κόλλα)  ή τελική επίστρωση με κολυμβητό ή κολλητό ξύλο πάχους 1.6cm (max 2cm).

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να επιτύχουμε πάχη δαπέδου έως και 3.5cm μαζί με την τελική επίστρωση.  Τα συστήματα αυτά κατασκευάζονται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που απεικονίζεται στο σχήμα.  Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με την Αέναος.

Μεταξύ των πλακών του θερμομπετόν από χώρο σε χώρο απαιτείται η δημιουργιά εσωτερικών αρμών διαστολής που εξασφαλίζουν τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο για την συστολοδιαστολή των επιμέρους πλακών.  Οι αρμοί διαστολής δεν πρέπει να βγαίνουν μέχρι την τελική επιφάνεια όταν η τελική επίστρωση γίνεται με πλακάκι ή ξύλο.  Με τις επιστρώσεις αυτές, η τελική επιφάνεια φαίνεται ενιαία χωρίς να φαίνονται πουθενά στο δάπεδο αρμοί.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως όταν η τελική επίστρωση γίνεται με μάρμαρο.  Τότε θα πρέπει στο μαρμάρινο δάπεδο να κοπούν αρμοί διαστολής οι οποίοι σε μεγάλες επιφάνειες είναι αντιαισθητικοί και γι αυτόν τον λόγο καλό είναι να αποφεύγεται ο συνδυασμός ενδοδαπέδιας / μαρμάρου.

Σωληνώσεις και συλλέκτες ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Τα κυκλώματα των σωληνώσεων καταλήγουν σε συλλέκτες προσαγωγής και επιστροφής.

Οι συλλέκτες διαθέτουν βάνες απομόνωσης, καθώς και ρυθμιστικές βάνες για την ρύθμιση της παροχής του νερού σε κάθε κύκλωμα ώστε η θέρμανση να κατανέμεται ομοιόμορφα στους διάφορους χώρους του σπιτιού χωρίς να υπερθερμαίνονται ή να υπό-θερμαίνονται κάποιοι χώροι.

Οι παροχές στα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας υπολογίζονται στην φάση της μελέτης της εγκατάστασης και αναγράφονται πάνω στο κατασκευαστικό σχέδιο της μελέτης και στο τεύχος υπολογισμών.  Έτσι, η παροχή στα κυκλώματα ρυθμίζεται εύκολα με την βοήθεια των ρυθμιστικών βανών και των παροχόμετρων που διαθέτουν οι συλλέκτες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Συλλέκτης ενδοδαπέδιας θέρμανσης RAHAU

Κόστος ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Αν και παλαιότερα η ενδοδαπέδια θέρμανση στοίχιζε πολύ περισσότερο από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης με καλοριφέρ, σήμερα η διαφορά τιμής έχει μειωθεί σημαντικά, πράγμα που καθιστά την ενδοδαπέδια θέρμανση ακόμη πιο ελκυστική επιλογή.

Μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος των υλικών για την κατασκευή μιας ενδοδαπέδιας θέρμανσης χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή "Υπολογισμός ποσοτήτων"

Υπολογισμός κόστους ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Αφού πατήσετε το κουμπί "Υπολογισμός ποσοτήτων", θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για να επιλέξετε τον τύπο της ενδοδαπέδιας θέρμανσης για τον οποίο θέλετε να υπολογίσετε το κόστος.  Αν δεν γνωρίζετε ποιος τύπος είναι κατάλληλος για τον χώρο σας, επιλέξτε την μεσσαία επιλογή "Πλάκα κόμβων Varionova" που είναι και ο συνηθέστερος τύπος ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Επιλογή συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης για υπολογισμό κόστους

Μετά την επιλογή του συστήματος, εισάγετε τα τετραγωνικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης που απαιτούνται (προσοχή, όχι τα τετραγωνικά του σπιτιού, αλλά τα τετραγωνικά του θερμαινόμενου δαπέδου αφού αφαιρέσετε την κουζίνα, τις ντουλάπες και όποιο άλλο σημείο του σπιτιού στο οποίο δεν θα υπάρχει από κάτω θερμαινόμενο δάπεδο).

Εισαγωγή τετραγωνικών μέτρων ενδοδαπέδιας για τον υπολογισμό των υλικών

Προσοχή.  Οι ποσότητες που προκύπτουν από τον υπολογισμό ποσοστήτων αποτελούν γρήγορη εκτίμηση των υλικών που θα χρειαστείτε και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την μελέτη του μηχανολόγου μηχανικού.

Επικοινωνήστε τώρα με την Αέναος και ένας μηχανικός της εταιρίας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να σχεδιάσετε μαζί τη θέρμανση που ταιριάζει στο σπίτι και τις ανάγκες σας.

Συχνές ερωτήσεις γύρω από την ενδοδαπέδια θέρμανση

 

1. Με ποιες πηγές θερμότητας συνεργάζεται ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Μια εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να λειτουργήσει άψογα με όλους σχεδόν τους τύπους πηγών ενέργειας (λέβητας πετρελαίου, λέβητας φυσικού αερίου, αντλία θερμότητας, ηλιοθερμική εγκατάσταση  κ.λ.π.).

Ιδανικό συνδυασμό αποτελεί η επιλογή ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αντλίας θερμότητας, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που λειτουργεί το ενδοδαπέδιο σύστημα ευνοούν την λειτουργία της αντλίας θερμότητας αφού δεν την αναγκάζουν να λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης της αντλίας θερμότητας.

Για να λειτουργεί άψογα η ενδοδαπέδια θέρμανση με λέβητες πετρελαίου και αερίου απαιτείται η ύπαρξη τρίοδης βάνας ανάμειξης και κατάλληλου συστήματος αντιστάθμισης ώστε να εξασφαλίζεται ότι το νερό που θα κυκλοφορεί στα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας δεν θα ξεπεράσει ποτέ τους 45oC. Υπό την προϋπόθεση αυτή, μια εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης θα λειτουργήσει άψογα και με τους δύο αυτούς τύπους λεβήτων.

Τέλος, είναι δυνατός ο συνδυασμός ενδοδαπέδιας θέρμανσης και λέβητα ξύλου / βιομάζας, η επιλογή αυτή όμως απαιτεί εμπειρία για την επιλογή των κατάλληλων ασφαλιστικών διατάξεων, ενώ πρέπει πάντα και υποχρεωτικά να εγκαθίσταται δοχείο αδρανείας και ελεγκτής ψηφιακής αντιστάθμισης.

2. Τι υλικό μπορώ να επιλέξω στο τελικό δάπεδο;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση συνεργάζεται άψογα με τους περισσότερους τύπους δαπέδων όπως πλακάκια, μάρμαρα και κολλητό ή πλωτό ξύλινο δάπεδο.

Ανάλογα με το τελικό δάπεδο που θα επιλέξουμε θα πρέπει να τηρηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές τόσο του κατασκευαστή του συστήματος της ενδοδαπέδιας, όσο και του κατασκευαστή του δαπέδου. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όταν επιλέγουμε πλωτό ή κολλητό ξύλινο δάπεδο, ώστε το ξύλο που επιλέγουμε να έχει την κατάλληλη μηχανική αντοχή και πολύ χαμηλή υγρασία εντός των προδιαγραφών.

Σε γενικές γραμμές τα πιο εύκολα υλικά είναι τα πλακάκια (που θα πρέπει να τοποθετηθούν με σχετικά μεγάλο αρμό και ελαστομερή κόλλα) και τα ξύλινα δάπεδα (κολλητά και πλωτά).

Όταν πρόκειται για μεγάλες ενιαίες επιφάνειες, το μάρμαρο δημιουργεί δυσκολίες στην εφαρμογή, λόγω της αναγκαστικής δημιουργίας κατά μήκος αρμών. Για την παραλαβή των συστολοδιαστολών είναι υποχρεωτική η δημιουργία κατά μήκους αρμών που χαλάνε την αισθητική του χώρου.

Τέλος, είναι δυνατή η ενδοδαπέδια θέρμανση σε καρφωτό ξύλινο δάπεδο, σε αυτήν όμως την περίπτωση αλλάζει εντελώς η φιλοσοφία σχεδιασμού και διάστρωσης, και το κόστος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης αυξάνει υπερβολικά, ενώ ελάχιστα είναι τα συνεργεία που μπορούν να ολοκληρώσουν με επιτυχία ένα τέτοιο έργο.

3. Πόσο ύψος απαιτείται για την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Το απαιτούμενο συνολικό ύψος (συμπεριλαμβανομένου 1.5cm κόλλα πλακιδίων και 1cm πλακάκι - ή ξύλο) για την κατασκευή της κλασσικής εγκατάστασης υγρής ενδοδαπέδιας θέρμανσης με θερμομπετόν, κυμαίνεται από τα 9 μέχρι τα 12 εκατοστά.  Το ύψος αυτό μπορεί να μειωθεί στα 7cm με την προσθήκη στο θερμομπετόν ειδικού γαλακτώματος που επιτρέπει την μείωση του πάχους χωρίς να κινδυνεύει το θερμομπετόν στατικά.

Ωστόσω υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα συστήματα ενδοδαπέδιας από αυτό που περιγράφηκε παραπάνω (συστήματα ενδοδαπέδιας χαμηλού ύψους), με τα οποία μπορούμε να επιτύχουμε ύψη μέχρι και 3.5cm από το σκυρόδεμα μέχρι το τελικό δάπεδο.

Τέτοια συστήματα είναι τα συστήματα ξηράς δόμησης όπου η σωλήνες της ενδοδαπέδιας εγκιβωτίζονται σε ειδικά χαραγμένες πλάκες ξηράς δόμησης καθώς και συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο στο οποίο μπορεί να κολληθεί πλακάκι ή ξύλο.

Ενδοδαπέδια χαμηλού προφίλ REHAU Renova με τελικό δάπεδο στα 3.5cm

Ενδοδαπέδια χαμηλού προφίλ REHAU Renova

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος απαιτεί εμπειρία, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει η επιλογή να γίνει από μηχανολόγο μηχανικό που θα συντάξει μελέτη ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

4. Τι εγγύηση υπάρχει για την επένδυση μου;

Η REHAU παρέχει 10 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για τα προϊόντα και τις εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης και η Αέναος είναι πιστοποιημένος διανομέας και εγγαταστάτης των προϊόντων REHAU

5. Τι θα γίνει αν τρυπήσουν οι σωλήνες στο δάπεδο;

Μια εγκατάσταση η οποία θα σχεδιαστεί από μηχανολόγο και θα κατασκευαστεί από εκπαιδευμένους τεχνικούς είναι μια απολύτως ασφαλής επένδυση και η εγκατάσταση μας δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ο μοναδικός τρόπος να καταστρέψουμε την εγκατάσταση, είναι να τρυπήσουμε την σωλήνα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με δράπανο ή άλλο εργαλείο.

Ακόμη και στην απίθανη αυτή περίπτωση, είναι δυνατή η επισκευή της σωλήνας με τον ειδικό σύνδεσμο του συστήματος ενδοδαπέδιας της Rehau.

6. Η ενδοδαπέδια θέρμανση ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και μικρό - οργανισμών;

Το σύστημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχει κατηγορηθεί για μια σειρά από προβλήματα που υποτίθεται ότι δημιουργεί, όπως το ότι βοηθά στην ανάπτυξη μικρο-οργανισμών και μικροβίων

Η ενδοδαπέδια θέρμανση όχι μόνο δε βοηθά στην ανάπτυξη των μικροβίων, αλλά αντίθετα εμποδίζει την ανάπτυξη τους, αφού η υψηλή θερμοκρασία του δαπέδου σκοτώνει τα μικρόβια που βρίσκονται στο δάπεδο.

7. Η ενδοδαπέδια θέρμανση δημιουργεί φλεβίτη και κυρσούς

Μια άλλη κατηγορία είναι ότι η θέρμανση δαπέδου δημιουργεί φλεβίτιδα και κυρσούς στα πόδια

Διεθνείς οργανισμοί έχουν εκπονήσει μελέτες που αποδεικνύουν ότι όταν η θερμοκρασία δαπέδου είναι μέχρι και 2οC υψηλότερη από τη θερμοκρασία σώματος, δεν δημιουργείται κανένας κίνδυνος για την υγεία μας.  Σε μια εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η μέση θερμοκρασία του δαπέδου κυμαίνεται από 28 μέχρι 32οC, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία του δαπέδου πολύ σπάνια φτάνει τους 39oC και δεν τους ξεπερνά ποτέ, συνεπώς η υγεία μας δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Η "κακή φήμη" της ενδοδαπέδιας μάλλον οφείλεται σε κακές εγκαταστάσεις που κατασκεύασαν άνθρωποι που δεν γνώριζαν το αντικείμενο.  Αν μια εγκατάσταση είναι τόσο άθλια κατασκευασμένη που η θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα της ενδοδαπέδιας γίνει π.χ. 85 βαθμούς, τότε οι κυρσοί μάλλον θα είναι το λιγότερο που θα μας απασχολεί.

8. Τι πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα στην ενδοδαπέδια εγκατάσταση μου;

 • Να επιλέξεις ένα σωστό συνεργείο που να έχει κάνει δουλειές και έργα που να τα έχεις δει

 • Οι αρμοί διαστολής της ενδοδαπέδιας θα πρέπει να περιστοιχίζουν όλο το σπίτι περιμετρικά

 • Το μονωτικό υλικό θα πρέπει να καλύπτει ΟΛΗ την επιφάνεια του δαπέδου.

 • Επιλέξτε εξειδικευμένο συνεργείο θερμομπετόν

 • Επιλέξτε επαγγελματία πλακά που να ξέρετε την δουλειά του

 • Η εκκίνηση του συστήματος πρέπει να γίνει αυξάνοντας την θερμοκρασία του νερού σταδιακά, έναν βαθμό κάθε μέρα ή όσο ορίζει το εγχειρίδιο εγκατάστασης του κατασκευαστή.

9. Πως συμφέρει να λειτουργεί η εγκατάσταση μου;

Τι με συμφέρει περισσότερο; Να διατηρώ σταθερή τη θερμοκρασία χώρου ή να διακόπτω τη λειτουργία της ενδοδαπέδιας;

Εκτός κι αν έχετε εγκαταστήσει σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης άμεσης απόδοσης, η εγκατάσταση σας έχει μεγάλη αδράνεια. Αδράνεια σημαίνει χρονική υστέρηση μεταξύ της εντολής του θερμοστάτη μέχρι να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος είναι μεγάλη.

Το αν συμφέρει να λειτουργούμε την εγκατάσταση μας έχει να κάνει με τις συνήθειες των ενοίκων.  Άλλη είναι η σωστή απάντηση για τους ένοικους π.χ. που δεν διαμένουν στο σπίτι όλο το χρόνο, αλλά κάνουν περιστασιακή χρήση, και άλλη θα είναι αν αφορά σε μια οικογένεια που το πρωί φεύγουν όλοι, οι γονείς για τις δουλειές τους και τα παιδιά για τα σχολεία, και άλλη αν αφορά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που κάθονται σπίτι όλη μέρα και νιώθουν να κρυώνουν στους 23oC.

Η απάντηση επίσης εξαρτάται και από την πηγή ενέργειας που διαθέτει η εγκατάσταση μας. Αν η πηγή ενέργειας είναι π.χ. αντλία θερμότητας, τότε η σταθερής θερμοκρασίας, τότε συμφέρει να διατηρείτε πάντα μια σταθερή θερμοκρασία. Ακόμη καλύτερα, μειώστε τη θερμοκρασία το βράδυ.

Σε γενικές γραμμές, αν επιλέξουμε από το σύστημα αυτοματισμού της εγκατάστασης μας κανονική θέρμανση 21oC τις ώρες που συνήθως είμαστε στο σπίτι, και μια χαμηλότερη π.χ. 18oC τις ώρες που λείπουμε ή κοιμόμαστε, τότε η εγκατάσταση μας θα λειτουργεί καλά και οικονομικά σε όλες τις περιπτώσεις.

10. Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης μου;

Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ενδοδαπέδια θέρμανση σας, είναι:

1 Να εγκαταστήσετε θερμοστάτη χώρου με έλεγχο PiD control.

2 Να εγκαταστήσετε θερμοστάτες χώρου και ηλεκτροβάνες σε κάθε δωμάτιο / ή θερμική ζώνη του χώρου σας.

3 Να την συντηρείτε με έναν χημικό καθαρισμό της εγκατάστασης κάθε 5 έτη.

Παρουσίαση / σεμινάριο

Αν θέλετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενδοδαπέδια θέρμανση, θα βρείτε αρκετές στην ενσωματωμένη παρουσίαση - σεμινάριο, που περιέχει πληροφορίες τόσο για τον ιδιώτη όσο και για τον επαγγελματία.

Οι μηχανικοί της Αέναος Α.Ε., έχουμε κατασκευάσει δεκάδες έργα ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τηλεφωνείστε τώρα στο 2310 685252 για να μιλήσετε σε εναν μηχανικό της εταιρίας και να δώσετε λύση σε κάθε σας τεχνικό πρόβλημα.

Θέρμανση τοίχου REHAU

shoppingcart.crosssellswithoutcart

Σωλήνας ενδοδαπέδιας θέρμανσης Rehau Rautherm S 17x2mm

Σωλήνας ενδοδαπέδιας θέρμανσης με φράγμα οξυγόνου Rehau RAUTHERM S
€2.58 incl tax

Περιμετρική ταινία ενδοδαπέδιας θέρμανσης Rehau

Περιμετρική ταινία από πεπιεσμένο αφρολέξ ΡΕ.
€1.02 incl tax

Ερμάριο συλλεκτών - REHAU UP110/450 TYP 1

Ερμάριο συλλεκτών για 6 έως 10 κυκλώματα θέρμανσης από ανοξείδωτο ατσάλι. REHAU UP110/450 TYP 1
€139.60 incl tax

Συλλέκτης ενδοδαπέδιας Rehau HKV-D 6 κυκλωμάτων

REHAU Σύστημα διανομής κυκλώματος θέρμανσης από ανοξείδωτο ατσάλι με παροχόμετρο*Rehau HKV-D 6
€334.85 incl tax

Γαλάκτωμα τσιμεντοκονίας για κατασκευή θερμομπετόν REHAU P

Πρόσθετο γαλάκτωμα για κατασκευή θερμομπετόν ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
€6.00 incl tax

Πλάκα κόμβων REHAU Varionova 30-2

Θερμομονωτική πλάκα κόμβων Rehau από υψηλής ποιότητας διογκωμένη πολυστερίνη με φύλλο επικάλυψης.
€25.09 incl tax

Υπόστρωμα ενδοδαπέδιας - REHAU Tacker 20mm

Θερμομονωτική πλάκα Rehau Tacker (χωρίς ηχομόνωση).
€10.86 incl tax

Αρμός διαστολής ενδοδαπέδιας θέρμανσης REHAU

Ειδικό τεμάχιο για το διαχωρισμό των θερμικών ζωνών και την κατασκευή αρμών διαστολής.
€15.70 incl tax

Θερμόμετρο ανοξείδωτου συλλέκτη ενδοδαπέδιας REHAU

Σετ θερμόμετρου για μέτρηση θερμοκρασίας σε σωλήνα του συστήματος συλλέκτη από ανοξείδωτο χάλυβα REHAU.
€20.40 incl tax

Ρακόρ σύνδεσης REHAU 17-G 3/4

Ρακόρ σύνδεσης 17-G 3/4 REHAU για τη σύνδεση σωλήνων RAUTHERM S στους συλλέκτες ενδοδαπέδιας REHAU.
€4.65 incl tax

Πλαστικό φύλλο επικάλυψης REHAU

Υπόστρωμα ενδοδαπέδιας από φιλμ πολυαιθυλενίου για επιπλέον θερμική μόνωση και ηχομόνωση κατά των βηματισμών.
€1.39 incl tax

Σπιράλ προστασίας για ενδοδαπέδια θέρμανση REHAU

Προστατευτικό σπιράλ για διελεύσεις σωλήνων ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
€1.04 incl tax

Ράγα ενδοδαπέδιας REHAU RAUFIX

Συναρμολογούμενες ράγες για τη σταθεροποίηση σωλήνων RAUTHERM S και RAUTITAN flex σε μονωτική πλάκα.
€3.22 incl tax

Στηρίγματα REHAU RAUFIX

Στηρίγματα για τη σταθεροποίηση των ράγων RAUFIX σε μονωτική πλάκα.
€0.16 incl tax

Στηρίγματα Tacker REHAU Rautac

Στηρίγματα Tacker για τη σταθεροποίηση σωλήνων RAUTHERM S 17 και RAUTITAN flex 16 σε πλάκα Tacker.
€0.16 incl tax

Στηρίγματα πλάκας κόμβων REHAU Noppen

Για τη σταθεροποίηση του σωλήνα στην τοποθέτηση με ακτίνα κάμψης 45°.
€0.26 incl tax