Alternate Text
Αναζήτηση

Siemens RDF800KN θερμοστάτης χώρου Pi control με οθόνη αφής

Κατασκευαστής: Siemens
Διαθεσιμότητα: 10 ημέρες
€220,00 με ΦΠΑ
Επίτοιχος θερμοστάτης χώρου Pi control, ψηφιακή οθόνη αφής, ελληνικό μενού, εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα, με δυνατότητα επικοινωνίας KNX για σύνδεση σε δίκτυα KNX.
+ -

Με τον RDF800KN, η Siemens παρουσιάζει ένα σύγχρονο θερμοστάτη χώρου με οθόνη αφής. Σε συνδυασμό με ένα διαισθητικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί μέσα από εκτενείς δοκιμές, η λειτουργία αφής κάνει τη χρήση της συσκευής εύκολη και απλή, καθιστώντας την ιδανική για εφαρμογές σε ξενοδοχεία και κατοικίες. 
 
Χάρη στην υποστήριξη KNX, ο θερμοστάτης RDF800KN μπορεί εύκολα να συνδεθεί με συστήματα κτιριακών αυτοματισμών της Siemens, καθώς και με πολλά συστήματα τρίτων κατασκευαστών. Με το web server Synco της Siemens, οι χρήστες μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση στο θερμοστάτη χώρου μέσω του Διαδικτύου και να παρακολουθούν ή να αλλάζουν τις ρυθμίσεις και τις ενδείξεις του. 
 
Ο θερμοστάτης χώρου RDF800KN διαθέτει πολυάριθμες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως η διαχείριση αερισμού με βάση τη ζήτηση, ο έλεγχος μεμονωμένων χώρων μέσω κεντρικά καθορισμένων τιμών, ο καθορισμός ορίων θέρμανσης, ψύξης και ταχύτητας ανεμιστήρα, η διαμόρφωση χρονοπρογραμμάτων και ο εντοπισμός παρουσίας/ απουσίας στο χώρο. Δύο είσοδοι πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπουν τη σύνδεση στοιχείων όπως επαφής παραθύρου και ανιχνευτή παρουσίας. 
 
Ο θερμοστάτης RDF800KN υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για fan coils, συστήματα θέρμανσης/ ψύξης και αντλίες θερμότητας. Η θερμοκρασία χώρου ελέγχεται είτε με τον ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας ή από έναν εξωτερικό αισθητήρα δωματίου ή από την επιστροφή αέρα. Οι βασικές λειτουργίες του περιλαμβάνουν την αυτόματη ή χειροκίνητη εναλλαγή θέρμανσης - ψύξης σε τρία επίπεδα (Comfort, Economy και Protection), τον αυτόματο ή χειροκίνητο έλεγχο ανεμιστήρα και τη δυνατότητα ορισμού συγκεκριμένων τιμών θερμοκρασίας δωματίου.

Τέλος, ο θερμοστάτης RDF800KN έχει σχεδιαστεί για εντοιχιζόμενη τοποθέτηση. 

Πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη
 • Ελεγχος 2P, PI, P
 • Ελεγχος εξόδων on/off και / ή 3 position control (αναλογικός έλεγχος)
 • Ελεγχος ανεμιστήρων τριών ταχυτήτων
 • 2 πολυλειτουργικές είσοδοι για σύνδεση με μηχανισμό κάρτας, εξωτερικό αισθητήριο κ.λ.π.
 • Ανεξάρτητη είσοδος για επαφές παραθύρου.
 • Επιλογή κατάστασης Comfort/Economy/Protection
 • Αυτόματη επιλογή ταχύτητας fan coil
 • Αυτόματη / χειροκίνητη μεταγωγή χειμώνα / θέρους
 • Ρυθμιζόμενη μέγιστη / ελάχιστη θερμοκρασία στο χειριστήριο
 • Ελεγχος βάσει της θερμοκρασίας χώρου, ή της θερμοκρασίας επιστροφής αέρα.
 • Ρύθμιση με το Synco ACS, ETS4 και / ή από το μενού του θερμοστάτη.
 • Συνεργασία σε δίκτυα Synco KNX
 • Συνεργασία με εγκαταστάσεις Desingo μέσω ETS4 ή μέσω χειροκίνητης διευθυνσιοδότησης
 • AC 230V
 • RDF800KN: Εγκατάσταση σε κυτίο διαμέτρου 60 mm ή τετράγωνου 86 mm box / 40 mm βάθος
 • RDF800KN/NF: Εγκατάσταση σε τετράγωνο κυτίο 86 mm / 40 mm βάθος με πρόσθετη τετράγωνη μετώπη.

 

Τι σημαίνει Pi control ( αλγόριθμος αυτοπροσαρμογής ).

Οι κοινοί θερμοστάτες χώρου, αγνοούν την πραγματική θερμοκρασία στο χώρο και το μόνο που αντιλαμβάνονται, είναι το αν ο χώρος έχει ή όχι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (αυτήν που ορίσαμε στο χειριστήριο).  Μάλιστα το αντιλαμβάνονται, αφού η θερμοκρασία έχει (ή δεν έχει) τη συγκεκριμένη τιμή, όταν δηλαδή είναι αργά.

Η ψηφιακή  (0=όχι, 1=ναι) αυτή κατάσταση, έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία του χώρου να μην είναι σταθερή και ίση με την επιθυμητή, αλλά να υπάρχει μια διακύμανση, η οποία ανάλογα με την ποιότητα του συμβατικού θερμοστάτη ή και την αδράνεια του σπιτιού, μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική.

Το φαινόμενο γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό σε σπίτια με κακή μόνωση που κρυώνουν γρήγορα, στα οποία ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο (όταν δεν είναι πολύ βαρύς ο χειμώνας) αισθανόμαστε εναλάξ μια να ζεσταινόμαστε και μια να κρυώνουμε.

Κατανομή θερμοκρασίας χώρου σε εγκατάσταση με απλό θερμοστάτη

Εκτός από ενοχλητικό, το φαινόμενο αυτό είναι και δαπανηρό, διότι η επιπλέον ενέργεια που καταναλώνεται για να ανέβει η θερμοκρασία πέρα από το επιθυμητό όριο, ξοδεύεται άσκοπα και όχι μόνο δε μας ευχαριστεί, αλλά αντίθετα μας ταλαιπωρεί.

Οι θερμοστάτες Pi control, αντίθετα με τους συμβατικούς, δεν γνωρίζουν μόνον αν ο χώρος έχει ή δεν έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, αλλά γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή όχι μόνο ποια είναι η θερμοκρασία του χώρου, αλλά και πόσο γρήγορα αυτή ανεβαίνει (ή κατεβαίνει), με αποτέλεσμα οι θερμοστάτες Pi control να μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο στον οποίον η θερμοκρασία θα φτάσει την επιθυμητή τιμή από πριν, και να ενεργοποιήσουν τη θέρμανση (ηλεκτροβάνα ή καυστήρα) από πριν, ώστε η θερμοκρασία χώρου να γίνει ίση με την επιθυμητή.

Κατανομή θερμοκρασίας χώρου σε εγκατάσταση με θερμοστάτη PiD control

Οι θερμοστάτες PiD control μπορούν και επιτυγχάνουν εξαιρετικές συνθήκες άνεσης αφού η θερμοκρασία είναι σταθερή, αλλά και μέγιστη οικονομία, γιατί ο χώρος δεν ζεσταίνεται περισσότερο από όσο πρέπει.

Η τοποθέτηση θερμοστάτη PiD control σε εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας (όπου η αδράνεια του συστήματος θέρμανσης είναι μεγάλη) βελτιώνει δραστικά τη χρονική υστέρηση της θερμοκρασίας σε σχέση με την τιμή που ορίζουμε στο θερμοστάτη.

θερμοστάτης RDF800KN -Τεχνικά χαρακτηριστικά 

Πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών θερμοστάτη RDF800KN

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ

Επίσκεψη τεχνικού

Η Αέναος Α.Ε., μπορεί να σας λύσει οποιοδήποτε τεχνικό σας πρόβλημα με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της.
€37,20 με ΦΠΑ