Αναζήτηση

Όροι Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου

Ο διαδικτυακός τόπος www.aenaos-sa.gr είναι ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου που δημιούργησε η εταιρεία Αέναος Α.Ε., που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη οδός Προέκταση Μακρυγιάννη 25 ΤΚ 54012, με ΑΦΜ 800389640 ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, τηλ 2310.685252 και ΑΓΕΜΗ 119728(9)404000.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους χρήσης, καθώς η πλοήγηση στον ιστότοπο aenaos-sa.gr συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή τους.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους όρους, οφείλετε να απέχετε από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό.

Τροποποίηση όρων και προϋποθέσεων

Η Αέναος Α.Ε., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί μονομερώς τoυς όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών από το ηλεκτρονικό κατάστημα, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, ενημερώνοντας τους επισκέπτες με ανάρτηση των νέων όρων και προϋποθέσεων στην ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.

Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

Στα πλαίσια της καλής πίστης, η Αέναος Α.Ε.  δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά προδιαγραφές και φωτογραφίες των προιόντων που αναγράφονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν μπορεί να εξασφαλίσει οτι δεν υπάρχουν σφάλματα από οπιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση των τιμών, χαρακτηριστικών, προδιαγραφών και φωτογραφιών ενός προιόντος.

Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος (ονοματολογία, προδιαγραφές, φωτογραφίες κ.λ.π.) που αφορά στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου, παρέχεται "όπως ακριβώς έχει" (as is), και η Αέναος Α.Ε. σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Περιορισμός ευθύνης

Η Αέναος Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους.

Η Αέναος Α.Ε. δεν μπορεί να εγγυηθεί την διαθεσιμότητα όλων των προϊόντων που πωλούνται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.Εγγυάται όμως την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.

Η εταιρία επίσης επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) όταν δηλαδή δεν είναι δυνατό να παραδωθούν τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου. Σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω, η Αέναος Α.Ε. θα σας ενημερώσει μέσω e-mail, προκειμένου να δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπό αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.   Η Αέναος Α.Ε. δεσμεύεται να κάνει θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, δεν φέρει όμως καμία ευθύνη για καταστάσεις που δεν είναι δικής της υπαιτιότητας.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Αέναος Α.Ε. σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής/αστικής/ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) από επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού. Οι πληροφορίες και οι υποδείξεις που δίνονται από την εταιρία για την χρήση και την εφαρμογή των προιόντων που πωλούνται από την Αέναος Α.Ε. βασίζονται στην γνώση και εμπειρία της εταιρείας  και  είναι συμβουλευτικές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεμελιωθεί εναντίον της  η οποιαδήποτε ευθύνη για τις παρεχόμενες αυτές βοηθητικές πληροφορίες δεδομένου ότι αυτές δίνονται εκτός των άλλων θεωρώντας τις περιγραφές του πελάτη όσον αφορά τις επιτόπιες συνθήκες αξιόπιστες, κάτι το οποίο δεν μπορεί με κανένα τρόπο να διασφαλιστεί.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Αέναος Α.Ε. και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό. Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της Αέναος A.E. ή του δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα Αέναος Α.Ε. ή τρίτα μέρη και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα της εταιρείας ή τρίτων μερών προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Ευθύνη Χρήστη

Οι χρήστες συμφωνούν ανεπιφύλακτα να μη χρησιμοποιούν τo ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα Αέναος A.E για:

1. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην εταιρέια ή σε οποιονδήποτε τρίτο είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου

2. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π.

3. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),

4. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,

5. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,

6. ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή τωνδιατάξεων,

7. παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο,

8. συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.

Σύνδεσμοι σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο

Οι ενεργοί σύνδεσμοι (links) που βρίσκονται στον ιστότοπο είναι πιθανό να σας μεταφέρουν σε άλλες ιστοσελίδες που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Αέναος Α.Ε.  Η εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο οποιασδήποτε συσχετιζόμενης ιστοσελίδας ή οποιουδήποτε συνδέσμου που περιλαμβάνεται σε μία συσχετιζόμενη ιστοσελίδα, ή οποιωνδήποτε αλλαγών ή ενημερώσεων σε τέτοιες ιστοσελίδες.  Η Αέναος παρέχει αυτούς τους συνδέσμους για τη δική σας διευκόλυνση και η συμπερίληψη οποιουδήποτε συνδέσμου δεν υποδηλώνει την έγκριση ή τον έλεγχο του περιεχομένου από την Αέναος Α.Ε.

Προσωπικά δεδομένα

Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Αέναος Α.Ε. θα σας ζητηθεί η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών σας στοιχείων.  Κατά την υποβολή μιας παραγγελίας, θα σας ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμό, η διεύθυνση στην οποία θα αποσταλούν τα προϊόντα, ο αριθμός του σταθερού σας τηλεφώνου (ή όποιο άλλο τηλέφωνο επιθυμείτε) και φυσικά μια ηλεκτρονική σας διεύθυνση email.  (Από τους επαγγελματίες θα ζητηθεί επωνυμία της εταιρίας, δραστηριότητα, ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση, τηλέφωνο).

Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζεται η εταιρεία τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 (β) Ν. 2472/1997, με σκοπό την υλοποίηση της παραγγελίας που εδόθη από τον πελάτη και με κανέναν τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν, δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους, εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006.

Η Αέναος Α.Ε., αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του ζητήματος, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους και τεχνολογίες που παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της Αέναος Α.Ε. επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

  • Αναγνώριση Πελάτη
    Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: το Email(Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το κατάστημα της Αέναος Α.Ε. δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Αέναος Α.Ε. με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Αέναος Α.Ε. σας δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμείτε και θα σας συνιστούσαμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων κωδικών.
  • Προσωπικά Δεδομένα - Απόρρητο Συναλλαγών 
    Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο κλπ.) και των συναλλαγών των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις συναλλαγές σε εμπορικό κατάστημα. Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από την Αέναος Α.Ε. και συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες οι οποίοι θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι οι υπάλληλοι και προστηθέντες της εταιρίας στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της καταρτιζομένης σύμβασης. Επίσης και με τον παρόν γνωστοποιείται η ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης και του δικαιώματος εναντίωσης του άρθρου  12 και 13 του του Ν. 2472/1997.
    Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών. Κατά τα λοιπά η Αέναος Α.Ε. δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα Αέναος Α.Ε. χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που θα ανταλλαχθούν μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης θα τηρούνται από την Αέναος Α.Ε.. Ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εφόσον το επιθυμεί.
  • Ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών με πιστωτική κάρτα
    Στην περίπτωση που επιλέξετε πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας, ο αριθμός, η ημερομηνία λήξεώς της καθώς και ο τριψήφιος κωδικός ασφαλείας πραγματοποιείται απευθείας στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας Alpha Bank e-payments (DeltaPAY).  Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν έρχεται σε καμία επαφή με τα στοιχεία της κάρτας σας, και ούτε συλλέγει ή αποθηκεύει με άλλον τρόπο τα δεδομένα της κάρτας σας. Οι συναλλαγές σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προστατεύονται από τα πιο προηγμένα συστήματα online ασφαλείας  υψηλής κρυπτογράφησης της Alpha bank, τα οποία εγγυώνται ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών.  Η μεταφορά των δεδομένων γίνεται με κωδικοποίηση 128-bit.

Cookies

To eshop μας χρησιμοποιεί ‘cookies’, τα οποία είναι μικροί φάκελοι κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας από ιστοτόπους που επισκέπτεστε ή συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανοίγετε, και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες όπως Flash Cookies και web beacons.

Αυτού του είδους οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ευρέως προκειμένου να επιτρέπουν τη λειτουργία ή την πιο αποτελεσματική λειτουργία των ιστοτόπων, καθώς και προκειμένου να παρέχουν επιχειρηματικές και εμπορικές πληροφορίες στους ιδιοκτήτες του ιστοτόπου, να συλλέγουν τέτοια προσωπικά δεδομένα όπως το είδος του browser και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιήτε, της σελίδα αναφοράς (referring page), του ίχνος περιήγησης τόπου (path through site), της περιοχή ISP (domain of ISP) κλπ. με σκοπό να γίνεται κατανοητός ο τρόπος χρήσης του ιστοτόπου από τους επισκέπτες.

Τα Cookies και οι παρόμοιες τεχνολογίες μας βοηθούν να προσαρμόζουμε αυτόν τον ιστότοπο στις προσωπικές σας ανάγκες. Αυτού του είδους οι πληροφορίες που αποκτώνται μέσω cookies δε θα αποκαλύπτονται εκτός www.aenaos-sa.gr ή των Τρίτων που εκτελούν την επεξεργασία δεδομένων όντας εξουσιοδοτημένοι από την εταιρεία μας. Δε θα χρησιμοποιούνται για μη ζητηθείσες επικοινωνίες.

Τα ‘Cookies’ που βρίσκονται στον υπολογιστή σας δεν περιλαμβάνουν το όνομά σας αλλά μια διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (IP address). Σε πολλές περιπτώσεις, κατόπιν της περιόδου χρήσης οι πληροφορίες που βρίσκονται σε cookies δεν είναι πλέον διαθέσιμες στo www.aenaos-sa.gr.

Google Analytics

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα ‘Analytics’ της Google για να αναλύσουμε και να συλλέξουμε πληροφορίες και στατιστικά δεδομένα από τις αγορές σας και από την περιήγησή σας στο e-shop μας, τα οποία μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας του.

Το Google Analytics συλλέγει πληροφορίες, όπως το πόσο συχνά οι χρήστες επισκέπτονται μία ιστοσελίδα, ποιες σελίδες είδαν ή ποιες άλλες ιστοσελίδες είχαν επισκεφτεί πριν.

Η Google χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να αξιολογήσει τη χρήση μίας ιστοσελίδας, για να προετοιμάσει αναφορές σχετικά με τη λειτουργία της και να μοιραστεί τα στατιστικά δεδομένα αυτά με άλλες υπηρεσίες της.

Επίσης, η Google δύναται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγει από τις ιστοσελίδες για να προσαρμόσει και να εξατομικεύσει τις διαφημίσεις στο δίκτυό της.

Η δυνατότητα της Google να χρησιμοποιεί και να μοιράζεται δεδομένα που έχει συλλέξει από την πλατφόρμα Analytιcs υπόκειται στους Όρους Χρήσης και στην Πολιτική Απορρήτου του Google Analytics.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη συλλογή και ανάλυση αυτών των δεδομένων με τη λήψη του πρόσθετου προγράμματος περιήγησης εξαίρεσης του Google Analytics, το οποίο είναι διαθέσιμο στον παραπάνω σύνδεσμο.

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συμφωνείτε στην παραλαβή του και στις παρακάτω διαδικασίες. Επίσης, για να εγγραφείτε στο newsletter, θα πρέπει πρώτα να έχετε διαβάσει και να έχετε αποδεχθεί την Πολιτική Απορρήτου μας.

Οι εγγραφές στο newsletter καταγράφονται για να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε την απόδειξη της διαδικασίας εγγραφής, σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανονισμούς.Στην απόδειξη εγγραφής περιλαμβάνεται η καταγραφή της ώρας της εγγραφής όπως και της διεύθυνσης IP. Οποιαδήποτε αλλαγή στα αποθηκευμένα δεδομένα, επίσης, καταγράφεται από τον πάροχο αποστολής των newsletters.

Τα newsletters στέλνονται με την αρωγή ενός παρόχου υπηρεσίας αποστολής newsletter που βρίσκεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τον οποίο συνεργαζόμαστε για να επεξεργαστούμε και να αναλύσουμε τα στατιστικά δεδομένα και τους δείκτες, σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανονισμούς.

Τα newsletters χρησιμοποιούν την τεχνολογία των “cookies”, τα οποία ανακτώνται από το διακομιστή (server) του παρόχου που αποστέλλει τα newsletters μόλις αυτά ανοιχτούν.

Τεχνικές πληροφορίες, όπως το πρόγραμμα περιήγησης ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, επίσης καταγράφονται.

Οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται με σκοπό την τεχνική βελτίωση του περιεχομένου των newsletters και την κατάτμηση της αγοράς, σύμφωνα με τον τρόπο ανάγνωσης του newsletter και με βάση τον γεωγραφικό προσδιορισμό (ο οποίος μπορεί να προσδιοριστεί μέσω της διεύθυνσης IP) ή της ώρας που έγινε η πρόσβαση σε αυτό.

Στα στατιστικά δεδομένα που συλλέγονται περιλαμβάνεται, επίσης, η πληροφορία για το ποια newsletters ανοίχθηκαν και σε ποιους συνδέσμους ο αναγνώστης έκανε κλικ.  

Η συλλογή και η ανάλυση των δεδομένων αυτών μας βοηθάνε να καταλάβουμε καλύτερα τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των αναγνωστών του newsletter, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο του ή να στείλουμε διαφορετικό περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να εξαιρεθείτε ανά πάσα στιγμή από την αποστολή των newsletters γνωστοποιώντας μας απλώς την επιθυμία σας ή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που θα βρείτε στο τέλος οποιουδήποτε newsletter έχετε παραλάβει έως τώρα.

Δικαιώματα χρήστη 

Ο χρήστης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του Ν. 2472/1997 για τα προσωπικά του δεδομένα (κατόπιν γραπτού αιτήματός του και έναντι του εκάστοτε καθοριζομένου από την Αρχή του N.2472/1997